Počela implementacija projekta “Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“

Centar za ekologiju i energiju je počeo sa implementacijom projekta čiji je opći cilj uspostavljanje kontakta, sticanje povjerenja, iniciranje povezivanja i izgradnje dugoročne saradnje između mladih iz Tuzle, Brčkog i Bijeljine.

Centar za ekologiju i energiju će odabrati tri škole, po jednu iz Tuzle, brčkog i Bijeljine, i između njih uspostaviti dublju saradnju. U školama će biti organizirane edukativne radionice, nakon kojih će učenici sa svojim nastavnicima pripremiti i implementirati lobističke kampanje/projekte. Sama priprema i implementacija kampanja će biti novo iskustvo za učenike i njihove profesore jer će poboljšati svoje kapacitete i usvojiti određene vještine vezane za pripremu i implementaciju kampanja i projekata.

U svakoj od tri škole će biti odabrano 7 najaktivnijih učenika koji će biti proglašeni eko liderima. Titula eko lidera im daje pravo učešća na eko kampu koji ima za cilj uspostavljanje i jačanje dijaloga i povjerenja među učesnicima iz različitih škola.

Kroz zajednički rad, projekat će naučiti mlade iz Tuzle, Brčkog i Bijeljine da nađu zajedničke interese i izgrade čvrstu međusobnu povezanost.

Add Comment