[01-May-2021 18:40:13 UTC] PHP Fatal error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.attachment.php on line 11 Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja - Centar za ekologiju i energiju

Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja

Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja

Opći cilj projekta je uspostavljanje pokidanih veza, sticanje povjerenja i iniciranje pomirenja i dugoročne saradnje između mladih iz Tuzle, Brčkog i Bijeljine. Kroz rad na zajedničkom problemu otpada, cilj je naučiti mlade ljude da nađu zajednički interes, prevaziđu predrasude, poštuju nacionalne različitosti i izgrade jaku međusobnu povezanost.

U okviru projekta, Centar za ekologiju i energiju će uspostaviti saradnju sa tri srednje škole iz Tuzle, Brčkog i Bijeljine. Za njih će biti organizirane edukativne radionice koje će u fokusu imati prvo osnaživanje dijaloga i tolerancije između učesnike, a zatim i temu otpada koja je neutralna i apolitična i predstavlja zajednički problem na kojem će učenici raditi. Pored toga, učenici će sa svojim nastavnicima pripremiti i implementirati lobističke kampanje u ova 3 grada, a za oko 20 eko lidera će biti organiziran i eko kamp koji će imati za cilj uspostavljanje i jačanje dijaloga i povjerenja među učesnicima.

Sve ove aktivnosti bi trebale dovesti do prevladavanja predrasuda, iniciranja pomirenja i dugoročne saradnje između mladih iz Tuzle, Brčkog i Bijeljine.

Add Comment