U JU Tehnička škola Brčko distrikt održana radionica o važnosti dijaloga i tolerancije i metodologiji izrade projektnih prijedloga

U JU Tehnička škola Brčko distrikt održana radionica o važnosti dijaloga i tolerancije i   metodologiji izrade projektnih prijedloga

U JU Tehnička škola Brčko distrikt je održana prva radionica u okviru projekta „Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“  čiji je cilj uspostavljanje kontakta, sticanje povjerenja, iniciranje povezivanja i izgradnje dugoročne saradnje između mladih iz Tuzle, Brčkog i Odžaka.

Na prvoj radionici su se učenici upoznali sa projektom, a zatim su imali priliku i da uče o samoj metodologiji izrade projektnih prijedloga. Na radionici je prisustvovalo oko 20 učenika, članova ekološke sekcije, koji su pokazali da imaju dobro predznanje o temama o kojima se govorilo na radionici.

U sklopu planiranih edukativnih radionica, učenici će sa svojim nastavnicima pripremiti i implementirati lobističke kampanje/projekte. Sama priprema i implementacija kampanja će biti novo iskustvo za učenike i njihove profesore, jer će poboljšati svoje kapacitete i usvojiti određene vještine vezane za pripremu i implementaciju kampanja i projekata.

Projekat Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“ realizira Centar za ekologiju i energiju uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).