[16-Jun-2022 18:58:39 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.taxonomy.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.taxonomy.php on line 11 [19-Jun-2022 01:30:13 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.clients.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.clients.php on line 11 [19-Jun-2022 07:46:18 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.buddypress.php:7 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.buddypress.php on line 7 [20-Jun-2022 13:29:26 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.testimonials.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.testimonials.php on line 11 [20-Jun-2022 23:54:44 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.contact-form-7.php:8 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.contact-form-7.php on line 8 [27-Jun-2022 16:51:10 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.services.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.services.php on line 11 Uspješno realiziran Kamp “Dobre vodne komšije“ - Centar za ekologiju i energiju

Uspješno realiziran Kamp “Dobre vodne komšije“

Uspješno realiziran Kamp “Dobre vodne komšije“

Od 12. do 15.septembra 2018. godine je održan Kamp “Dobre vodne komšije“ u Biogradu na moru, u Hrvatskoj. Na Kampu je učestvoalo 58 osoba i to 40 učenika, 8 nastavnika iz 8 osnovnih škola i 6 predstavnika općina (Kalesija, Osmaci, Šekovići, Petrovo, Gračanica i Doboj Istok) i 3 člana projektnog tima.

U okviru kampa su učenici, nastavnici i predstavnici općina imali mogućnost da se kroz radionice bolje upoznaju i da više nauče o ekologiji i mogućnosti zašttie rijeke Spreče. Pored učenja učesnici kampa su se upoznavali i družili uz kupanje, sportske aktivnaosti i društvene igre. Prema izjavama učenika na kamp su pošli nesigurni i sa strahom, a vratili su se presretni jer su upoznali vršnjake iz drugih 7 škola. Na rastanku jedino što su željeli je da se ponovo vide. Predstavnici škola i općina su imali mogućnost da prodube svoja poznanstva i da aktivno rade na planiranju nastavka zajedničkih aktivnosti na zaštiti rijeke Spreče.

Ponovo se pokazalo da je zajedničko putovanje i udaljavanje od mjesta boravka, porodice i svakodnevnih obaveza izvrsna prilika za intenzivan rad na nekom problemu, upoznavanje i sticanje novih prijateljstava.

Organizovanje ovog kampa je jedna od aktivnosti projekta: “Dobre vodne komšije II“, koji realizuje Centar za ekologiju i energiju, a čiji je cilj da se kroz zajednički rad na zaštiti i poboljšanju kvaliteta vode rijeke Spreče uspostavi bolja saradnja između učenika, roditelja, predstavnika 8 škola i 6 općina/opština koje se nalaze u slivu rijeke Spreče.  Implementaciju projekta je omogućio Robert Bosch Stiftung.

Projektni tima Centra za ekologiju i energiju