Centar za ekologiju i energiju je u Jordanu prezentirao iskustva na projektu „Dobre vodne komšije“

Centar za ekologiju i energiju je u Jordanu prezentirao iskustva na projektu „Dobre vodne komšije“

U organizaciji „Eco Peace Middel East“ u Jordanu su se okupili predstavnici različitih organizacija iz dvadesetak zemalja. Cilj radionice je razmjena iskustava i umrežavanje, a trajala je od 10.-15.12.2018.

Prezentirano je bogato iskustvo organizatora na polju edukacije, rada sa lokalnim zajednicama i njihovoj međusobnoj prekograničnoj saradnji u cilju bolje zaštite rijeke Jordan. Na radionici je ostavljeno dovoljno prostora da prisutni prezentiraju svoja iskustva. Neke od drugih Zemalja koje su prezentirale svoja iskustva su: Indija, Bahrajn,  Čile, Irak, Nigerija, Moldavija, Libija, Uganda, Tibet, Nepal, Bosna i Hercegovina itd.

Centara za ekologiju i energiju je bi jedini predstavnik NVO iz Evrope, a pozvan je zato što je projekat ”Dobre vodne komšije“ ustvari i nastao zahvaljujući podršci organizacije „Eco Peace Middel East“ koja radi sličan projekat u tri države: Izrail, Jordan i Palestina i svi zajedno se bore za zaštitu rijeke Jordan.

Na radionici je formirana mreža organizacija, koje se bave sličnim temamam, u cilju razmjene iskustava i nastavka saradnje.

Džemila Agić, Centar za ekologiju i energiju

Jordan, 12.12.2018.