[16-Jun-2022 18:58:39 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.taxonomy.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.taxonomy.php on line 11 [19-Jun-2022 01:30:13 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.clients.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.clients.php on line 11 [19-Jun-2022 07:46:18 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.buddypress.php:7 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.buddypress.php on line 7 [20-Jun-2022 13:29:26 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.testimonials.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.testimonials.php on line 11 [20-Jun-2022 23:54:44 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.contact-form-7.php:8 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.contact-form-7.php on line 8 [27-Jun-2022 16:51:10 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.services.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.services.php on line 11 Obnovljena radionica za praktičnu nastavu - Centar za ekologiju i energiju

Obnovljena radionica za praktičnu nastavu

Obnovljena radionica za praktičnu nastavu

Profesori i učenici Građevinsko-geodetske škole u Tuzli (GGŠ) su od stare dotrajale radionice napravili novu modernu radionicu za praktičnu nastavu. Izidali su nove zidove, ugradili su nove prozore i vrata, instalirali su novu rasvjetu i obnovili su krov. Osim toga,nabavili su nove ormare, alat, materijal za praktičnu nastavu, napravili su police, radni sto i savremene modele na kojim će izvoditi praktičnu nastavu. Sada imaju radionicu u kojoj mogu obavljati kvalitetnu praktičnu nastavu.

Rekonstrukcija radionice je pokrenuta u okviru projekta Kvalitetno obrazovanje je put do zaposlenja”  kojeg je finansijski podržala Vlada Švicarske. Međutim, tokom rekonstrukcije radionice podršku su pružile i druge firme, kao što su Polybau škola iz Švicarske, Ytong, Gurdić gradnja, Tehnograd company i Top Dom iz Tuzle, Cementara i Limpio iz Lukavaca, Ultra still Živinice, Terrasit Gračanica i DOO Hamidović Kalesija.

Škola nastavlja tragati za drugim firmama koje se bave izvođenjem građevinskih radova i proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala, jer joj je cilj izgradnja dugoročnog partnerskog odnosa sa ovim firmama.

U Tuzli je 28.1.2019. godine održan okrugli sto na kojem su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, Pedagoškog zavoda TK, Kantonalne privredne komore, drugih škola iz TK, firmi koje se bave izvođenjem građevinskih radova i proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala, NVO i medija. Na okruglom stolu je GGŠ prezentirala najvažnije rezultati projekta kojim su doprinjeli jačanju praktične nastave u strukovnom obrazovanju.

Dodijeljene su zahvalnice svim firmama i institucijama koje su pružile podršku prilikom realizacije projekta. Posebna zahvalnost je izražena Vladi Švicarske i Polybau školi koji su pokrenuli ovaj cijeli proces.

Da podsjetimo, prije tri godine je GGŠ uvela novo zanimanje “Izolateri ovojnice objekta” i ove školske godine je upisana treća generacija učenika. Zanimanje se realizira kroz izučavanje teorijskih osnova i praktičnog rada u radionicama na različitim modelima uz korištenje savremenih građevinskih materijala i alata.

GGŠ je još uvijek jedina škola u BiH, koja ima specijalizirano zanatsko zanimanje čiji je fokus na izvođenju građevinskih radova toplotne izolacije ovojnice objekta. Škola će nastaviti raditi na poboljšanju uslova rada i kvaliteta izvođenja nastave, jer joj je cilj da postane prepoznatljiv centar za energetsku efikasnost u zgradarstvu u BiH.

Tuzla, 28.1.2019.

Direktor Građevinsko-geodetske škole: Mevludin Ferhatović