[16-Jun-2022 18:58:39 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.taxonomy.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.taxonomy.php on line 11 [19-Jun-2022 01:30:13 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.clients.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.clients.php on line 11 [19-Jun-2022 07:46:18 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.buddypress.php:7 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.buddypress.php on line 7 [20-Jun-2022 13:29:26 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.testimonials.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.testimonials.php on line 11 [20-Jun-2022 23:54:44 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.contact-form-7.php:8 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/plugin.contact-form-7.php on line 8 [27-Jun-2022 16:51:10 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.services.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.services.php on line 11 Projekat: OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE ZA ZELENA RADNA MJESTA - Centar za ekologiju i energiju

Projekat: OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE ZA ZELENA RADNA MJESTA

Projekat: OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE ZA ZELENA RADNA MJESTA

Format aktivnosti: sastanci; edukacije

Vremenski period: 9 mjeseci

Trajanje projekta: mart – novembar 2018.

Implementator: Centar za ekologiju i energiju

Centar za ekologiju i energiju u kooperaciji sa Fondacijom Heinrich Boll Bosna i Hercegovina je realizirao projekt „ Obnovljivi izvori energije ZA nova radna mjesta“. Nastavljena je saradnja sa partnerskom organizacijom „Eko put“ iz Bijeljine i uspostavljena saradnja sa organizacijom „Eko Leonardo“ iz Priboja.

U okviru projekta “Zelena radna mjesta u sektoru obnovljive energije“ Centar za ekologiju i energiju u kooperaciji sa Fondacijim Heinrich Böll, je istalirao dva termosifonska solarna sistema u EKO-Visitor centar “Jezera“ Bijeljina i Eko kamp “Majevica“ u Priboju. Instaliranje sistema je realizirano uz teoretsku i praktičnu edukaciju polaznika. Polaznici su imali priliku da prisustvuju cijelom procesu koji na kraju rezultira instaliranjem solarnog sistema i njegovog puštanja u rad, pozivani su i na sastanke izvođača radova i predstavnika Eko kampa kako bi učestvovali u cijelom procesu od dogovora, popisa neophodnog materijala, do instalacije i montaže solarnog sistema. Polaznicima je organizirano polaganje teoretskog i praktičnog ispita znanja i dodijeljeni certifikati o završenoj teoretskoji praktičnoj edukaciji na temu „Instaliranje i održavanje solarnih sistema“. Obuku je završilo 9 polaznika iz Bijeljine i 8 polaznika iz Priboja.

Kao dodatnu vrijednost Projektu organizirana je teoretska i praktičnu edukacija tokom instaliranja solarnog sistema na Domu kulture u Gornjoj Tuzli. Nabavku i instaliranje solarnog sistema u Gornjoj Tuzli je platila Eurosolar Organizacija iz Njemačke iz Göttingena. Na edukaciji su osim mladih nezaposlenih iz Gornje Tuzle bili prisutni i mladi iz Bijeljine i Priboja koji su dio našeg projekta. Tokom projekta smo podsticali nadležne institucije da rade na pružanju novih prilika nezaposlenim osobama i članovima OCD za sticanje novih radnih vještina, kao preduslov za njihovo brže i efikasnije zapošljavanje.

EDUKATIVNO INFORMATIVNI MATERIJALI

Izradom edukativno-informativnih materijala informirali smo i uputili građane da je korištenje obnovljivih izvora energije važno za okoliš i stvaranje novih radnih mjesta.

  1. INFO LETAK

Podjela letaka građanima se vrši za vrijeme posjete kampovima, ali i u najprometnijim gradskim ulicama/pješačkim zonama.

  1. EDUKATIVNO INFORMATIVNI PLAKAT

Sadržava tekst o prednostima korištenja solarne energije, skicu kompletnog termosifonskog sistema i načina na koje je moguće u svojim domaćinstvima ugraditi takav sistem.

Plakati su postavljeni u Eko visitor Centar „Jezera“ Bijeljina, Eko kamp „Majevica“ Priboj i u radnim prostorima donatora, izvođača radova i realizatora projekta.

  1. CERTIFIKAT

Polaznicima su nakon položenog  teoretskog i praktičnog ispita znanja i dodijeljeni certifikati o završenoj teoretskoj i praktičnoj edukaciji na temu „Instaliranje i održavanje solarnih sistema“.

MONTAŽA SOLARNOG KOLEKTORA U EKO KAMPU „MAJEVICA“ I EKO VISITOR CENTRU „JEZERA“

U okviru Projekta Centar za ekologiju i energiju u kooperaciji sa Fondacijim Heinrich Böll, je istalirao dva termosifonska solarna sistema u EKO-Visitor centar “Jezera“ Bijeljina i Eko kamp “Majevica“ u Priboju. Instaliranje sistema je realizirano uz teoretsku i praktičnu edukaciju polaznika.                                                                                                 

 EKO-Visitor centar “Jezera“ Bijeljina