POZIV GRAĐANIMA DA UČESTVUJU NA INFO SKUPU O TOPLOTNIM PUMPAMA

POZIV GRAĐANIMA DA UČESTVUJU NA INFO SKUPU O TOPLOTNIM PUMPAMA

Datum:19.9.2019. (četvrtak) u 11.00 h

Mjesto:Dvorana Kaleidoskop – kod Pozorišta (Kazan mahala 2, Tuzla)

Centar za ekologiju i energiju poziva zainteresirane građane da dođu na skup i da saznaju više o zagrijavanju svojih domova toplotnim pumpama.

Cilj info skupa je da se okupljanjem velikog broja firmi na jednom mjestu i transparentnom prezentacijom informacija o toplotnim pumpama koje svaka firma nudi, informiraju građani o različitim vrstama toplotnih pumpi, cijenama, prednostima i nedostacima.

Za učešće na skupu se prijavilo 8 firmi za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi koje će odgovarati na sva pitanja zainteresiranih učesnika.

Njihovi predstavnici će prezentirati opremu/pumpe koje oni nude, njihov rad, karakteristike, cijene i potrošnju električne energije, dosadašnja iskustva i dr.

Građanima će biti pružene mogućnost da se predstavnicima firmi obrate putem diskusije, a i individualno.

Organiziranje ovog skupa je u saradnji s Gradom Tuzla koji je 12.9.2019. za građane ponovo objavio Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2019. godini. Poziv se zatvara 27.9.2019. godine, a na njega će se moći prijaviti građani Tuzle svih 40 mjesnih zajednica koji za zagrijavanje prostora koriste ugalj i dr. fosilna goriva, nisu priključeni na daljinsko centralno grijanje i žele ugraditi toplotnu pumpu ili izolirati objekat.

http://grad.tuzla.ba/wp-content/uploads/2014/11/JAVNI-POZIV-za-dodjelu-sredstava-za-sufinansiranje-mjera-smanjenja-aerozagadjenja.pdf