OBAVIJEST ZA GRAĐANE/KE GORNJE TUZLE

OBAVIJEST ZA GRAĐANE/KE GORNJE TUZLE

Informacija o odvozu selektiranog otpada na području Gornje Tuzle

Napominjemo građane/ke Gornje Tuzle da pripreme žute kante za  ambalažni otpada kako bi radnici JKP „Komunalac“ mogli iste da isprazne po već planiranom rasporedu.

DATUM:  10.04.2020. (petak)

PLANIRANO  VRIJEME ZA PRIKUPLJANJE: u jutarnjim satima

MJESTO:  Gornja Tuzla

Napominjemo da se svake 2 sedmice vrši odvoz ovog otpada.

Želimo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo svim domaćinstvima koja učestvuju u razdvajanju otpada i na taj način čine svoje mjesne zajednice ali i cijelu Tuzlu ugodnijim mjestom za život.

JKP Komunalac iz Tuzle i Centar za ekologiju i energiju nastavljaju sa aktivnostima na uvođenju primarne selekcije otpada u individualnim i kolektivnim stambenim objektima. U okviru SUBREC projekta su podjeljene kante za ambalažni i miješani otpad u MZ “Dokanj, MZ “Solina i MZ Gornja Tuzla. Domaćinstva su dobila: žutu kantu od 240 litara za ambalažni otpad i sivu kantu od 120 litara za miješani otpad. Tokom mjeseca januara i februara 2020. godine u ove tri mjesne zajednice podijeljeno je 5.000 kanti za 2.500 domaćinstava. U proljeće će 300 zainteresiranih domaćinstava dobit i kompostere za kompostiranje organskog otpada.

Ova akcija je dio aktivnosti prekograničnog projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle” (SUBREC), kojeg kofinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II).

PROMO VIDEO :

Više informacija o projektu na web stranici: http://ekologija.ba/subrec/

Tuzla, 09.04.2020.

Tim SUBREC projekta iz Tuzle