[01-May-2021 18:40:13 UTC] PHP Fatal error: Call to undefined function add_action() in /home/ekologij/public_html/wp-content/themes/ecoenergy/fw/core/type.attachment.php on line 11 NASTAVAK PODJELE LED SIJALICA I SAVJETOVANJE I ANKETIRANJE DOMAĆINSTAVA U OPĆINI KALESIJA - Centar za ekologiju i energiju

NASTAVAK PODJELE LED SIJALICA I SAVJETOVANJE I ANKETIRANJE DOMAĆINSTAVA U OPĆINI KALESIJA

NASTAVAK PODJELE LED SIJALICA I SAVJETOVANJE I ANKETIRANJE DOMAĆINSTAVA U OPĆINI KALESIJA

U Općini Kalesija se nastavlja savjetovanje i anketiranje svih zainteresiranih domaćinstava. Tom prilikom će se domaćinstvima dijeliti EE paketi (4 LED sijalice, edukativni promotivni materijali).

Nakon prve faze savjetovanja i anketiranja domaćinstava, sa ciljem da smanje potrošnju energije i time smanje račune za energiju, od 1.500 planiranih je savjetovano oko 900 domaćinstava. Savjetovanja su vršena u mjesnim zajednicama i tokom obilaska energetskih savjetnika domaćinstvima.

Zbog toga se kreće sa drugom fazom ove aktivnosti koja će trajati do ispunjenja kvote, a najduže do 27.9.2020. godine.

Glavni kriterij za anketiranje domaćinstva je da se donese i pokaže 12 zadnjih računa za električnu energiju (od  augusta 2019. do  jula 2020.)

Obavezno je poštivanje propisanih mjera epidemiološke žaštite COVID-19.

Da bi se informirali o datumu i lokaciji na kojoj će biti vršeno anketiranje, zainteresirani građani se mogu javiti kontakt osobi: Vanja Rizvić, 061 67 00 77.

Ova aktivnost je dio projekta “Inovacije u EE i OIE za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva“, koji realizuje Caritas Švicarske, u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju, gradovima Tuzla, Gračanica, Živinice i općinama Kalesija, Lukavac i Banovići, gdje će se savjetovati i anketirati 10.000 domaćinstava i podijeliti 40.000 LED sijalica, sa ciljem da podstaknu građane da smanje potrošnju energije.