7 Oktobra, 2020 Novosti Nema komentara

17 energetskih svjernika iz Lukavca je uspješno provelo savjetovanje i anketiranje 1.500 domaćinstava i podjelu 6.000 LED sijalica i po 1.500 tematskih kalendata i vodiča za energetsku efikasnost.

Tokom razgovora su popunjavane ankete sa najvažnijim informacijama o potrošnji električne i toplotne enrgije, električnim uređajima i navikama u domaćinstvu.
Na osnovu ovih podataka će biti urađena analiza koje će sadržavati preporuke i mejre.

Veliki resurs je da Lukavac sada ima 17 educiranih energetskih svejtnika koji su obučeni, imaju iskustvo i mogu raditi na ovakvim i sličnim projektima.
Zahvalni smo uposlenicima općine Lukavac, predstavnicima mjesnih zajendica i aktivnistima, koji u nam bili velika podrška kod porvođenja savjetovanja. Podršku kod organiziranja edukacije i odabira savjetnika su nam pružili menadžment i uposlenici Mješovite srednje elektro-mašinske škole iz Lukavca. Mreža aktivnih zajendica nam je bila od pomoći u svim mjesnim zajendicama gdje oni djeluju.

Bez svih njih ovo savjetovanje nebi bilo moguće provesti. HVALA IM ☺

Ova aktivnost je dio projekta “Inovacije u EE i OIE za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva“, koji realizuje Caritas Švicarske, u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju, gradovima Tuzla, Gračanica, Živinice i općinama Kalesija, Lukavac i Banovići, gdje je ukupno savjetovano i anketirano 10.000 domaćinstava i podijeljeno 40.000 LED sijalica, sa ciljem da se podstaknu građani da smanje potrošnju energije.

Napisao admin