18 Oktobra, 2022 Novosti Nema komentara

Švicarsko udruženje za okoliš i energetski centar (UEZ) Tuzla ima dugogodišnje iskustvo u pružanju tehničke i financijske podrške projektima u istočnoj Europi. Centar za obuku Polybau nudi opsežan program obuke za stručnjake za energetiku, od osnovne obuke do magisterija. Projektni partneri surađuju već nekoliko godina i zajednički osiguravaju prijenos znanja i stručnih znanja.

Cilj projekta je obogatiti nastavu elektrotehnike i smjera građevinarstvo i izolacija u dvije stručne škole u Tuzli. Inovativni moduli posvećeni solarnoj tehnologiji predaju se i nastavnicima i studentima. Mjere daljnjeg školovanja također dopunjuju ponudu.

Istodobno, lokalne vlasti provode odnose s javnošću kako bi promovirale fotonapon. Novi zakon o energetici u Bosni i Hercegovini temelji se na švicarskim provedbenim propisima. Osim povećanja prepoznatljivosti stručnjaka u ovom području, ovo također ima za cilj poboljšati institucionalnu potporu oko razvoja ove buduće tehnologije (podrška vlasnicima kuća za instaliranje PV panela, poticanje otkupa proizvodnje od strane lokalnih mreža itd.).

Napisao admin