10 Augusta, 2023 Novosti Nema komentara

Caritas Švicarske i Centar za ekologiju i energiju organiziraju 2. ciklus edukacija iz EE i OIE i pozivaju profesore elektro, građevinske i mašinske struke na specijalizirane radionice

Obavještavaju se menadžmenti škola i uposlenici elektro, građevinske i mašinske struke, koji su učestvovali na radionicama 1. ciklusa edukacija o EE i OIE održanih u aprilu ove godine, da se edukacija nastavlja 2. ciklusom radionica o EE i OiE.

Radionice se organiziraju uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, koje je dalo saglasnost za stručno usavršavanje uposlenika obrazovnih institucija putem prezentacija, radionica i predavanja.

Drugi ciklus radionica za sve tri struke će se organizirati 23.8.2023. godine (srijeda), u JU Tehničkoj školi Zenica (ul. Bilmišće br. 69, Zenica).

Specijalizirane radionice su namijenjene prosvetnim radnicima elektro, građevinske i mašinske struke iz Zeničko dobojskog kantona. Teme radionica su najaktuelnije teme vezane za obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i klimatske promjene. U ovom ciklusu će u fokusu biti teme o solarnoj energiji. Program radionica je usklađen sa prioritetima i temama određenih struka i zato će za svaku struku posebno biti organizirana edukacija.

Agende za različite struke za 2. ciklus radionica mogu se preuzeti na linkovima.

Raspored termina i lokacija za edukaciju
Vrijeme Tema

Učionice u kojima će se

održati radionica

11.00 – 15.00 Specijalizirana radionica za profesore elektro struke Učionica br. 21
11.00 – 15.00 Specijalizirana radionica za profesore građevinske struke Učionica br. 26
11.00 – 15.00 Specijalizirana radionica za profesore mašinske struke Učionica br. 27

Prijave za učešće na radionicama se trebaju poslati na mobitel (viber) ili email, najkasnije dva dana prije termina za radionice. Kontakt osoba: Mr.sc. Vanja Rizvić, mob: 061 670 077; vanja.rizvic@ekologija.ba

Edukacija profesora se organizira u okviru projekta “Inovacije u EE i OE za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva“ (EE faza III), koji realiziraju Caritas Švicarske i Centar za ekologiju.

Na linkovima možete preuzeti agende za pojedine radionice:

AGENDA ZA 2. SPECIJALIZIRANU RADIONICU ZA PROFESORE MAŠINSKE STRUKE

AGENDA ZA 2. SPECIJALIZIRANU RADIONICU ZA PROFESORE ELEKTRO STRUKE

AGENDA ZA 2. SPECIJALIZIRANU RADIONICU ZA PROFESORE GRAĐEVINSKE STRUKE

Dr.sc. Džemila Agić, direktorica CEE

Napisao admin