Centar za ekologiju i energiju - Još jedna WordPress stranica
+387 35 249 310
info@ekologija.ba

Blog Full width

Home » Blog Full width

U susret Svjetskom danu voda čija je ovogodišnja tema „Podzemne vode – učini nevidljivo vidljivim“, Centar za ekologiju i energiju i UG „Eko-sport“ Šićki Brod, zajedno sa lokalnim volonterima su realizovali akciju čišćenja na jezeru Kop Šićki Brod. Jezero Kop formirano je od podzemnih voda, a prema nedavno urađenoj analizi kvaliteta vode jezera Kop, voda u jezeru se može klasificirati u I kategoriju površinskih voda.

S…

Read more

Poziv na edukativni sastanak za predstavnike svih Mjesnih zajednica Grada Tuzla

Mjesto održavanja: DRAMAR centar, Kongresna sala, II sprat (Branilaca BiH 11, Slavinovići) Tuzla

Datum i vrijeme održavanja: 17.03.2022. (četvrtak) od 11:00 do 12:30 sati

Nakon uvođenja sistema upravljanja kabastim otpadom, JKP „Komunalac” i Centar za ekologiju i energiju pozivaju po 2 predstavnika svih mjesnih zajednica Tuzle, koji predstavljaju mrežu terenskih koordinatora i kanal komunikacije između projektnog tima i građana u…

Read more

Svaki zadnji vikend u mjesecu biće postavljeni narandžasti kontejneri i odvoziće se kabasti otpad Narandžasti vikend (25. – 27. februar 2022)

OBAVJESTENJE 2.narandzasti vikend-final

Read more

Šta podrazumijeva novi sistem upravljanja otpadom?

Sva domaćinstava koja redovno plaćaju odvoz otpada imaju 3 mogućnosti:

  1. Da BESPLATNO svoj kabasti otpad svaki radni dan odvezu na deponiju Desetine i odlože u reciklažno dvorište.
  2. Da BESPLATNO svoj otpad odlože na predviđeno mjesto u definiranim terminima:
  • GRADSKE mjesne zajednice: 12 PUTA GODIŠNJE, svakog posljednjeg vikenda u mjesecu.
  • PRIGRADSKE mjesne zajednice: 4 PUTA GODIŠNJE (prva sedmica u januaru, aprilu, julu i oktobru).

Read more

25.1.2022. godine je u Tuzli održan drugi edukativni sastanak terenskih koordinatora, koji su predstavnici 17 mjesnih zajednica iz urbanog dijela Tuzle. Sastanak je organiziran sa ciljem da se predstavnici mjesnih zajendica informiraju o novom načinu prikupljana KABASTOG OTPADA i da oni te važne informacije prenesu građanima.

Prisutni su upoznati sa novi sistem prikupljanja kabastog otpada u Tuzli, koji počinje prvim  “NARANDŽASTM VIKENDOM“ koji će biti  od 28-30.1.2022, kada će se…

Read more

Prvi “Narandžasti vikend“ je od 28-30.1.2022.

Mjesto održavanja: DRAMAR centar, Sala na 1. spratu (Branilaca BiH 11, Slavinovići) Tuzla

Datum i početak održavanja: 25.1.2022. u 13:00 sati

U utorak, 25. januara će se održati skup povodom organiziranja prvog “Narandžastog vikenda“ za 17 MZ sa područja 1. zone u Tuzli i kao najava početka realizacije novog načina upravljanja kabastim otpadom, gdje je područje Tuzle podijeljeno u 2 zone.

U 1. ZONI (17 MZ) će…

Read more

STUDIJSKA POSJETA MAĐARSKOJ

Uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Mađarske u saradnji sa nevladinom organizacijom Magosfa  za grupu iz Bosne i Hercegovine organizovano je studijsko putovanje uz obilazak lokalnih proizvođača u Mađarskoj. Cilj ovog projekta, je povećati popularnost domaćih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Na studijskom putovanju su učestvovali predstavnici nevladinih organizacija, lokalnih proizvođača, škola i obdaništa, jer oni mogu indirektno uticati na promociju i popularizaciju korištenja lokalnih proizvoda.

Domaćini studijskog putovanja su bili…

Read more

Dana 24.12.2021. god. je u sali Doma penzionera održan 4. Info skup za građane Tuzle, čiji je cilj da se građani upoznaju sa uspostavljanjem novog sistema upravljanja kabastim otpadom: sa vrstama kabastog otpada koji će se preuzimati, sa lokacijama na kojima će se postaviti narandžasti kontejneri namijenjeni za taj otpad i terminima odvoza koji je u Tuzli podijeljen na 2 zone.

U 1. zoni će se kabasti otpad preuzimati  12…

Read more
Page 1 of 16 1234510...Last page