Centar za ekologiju i energiju - Još jedna WordPress stranica
+387 35 249 310
info@ekologija.ba

Blog full width

Home » » Blog full width

Fondacija tuzlanske zajednice poziva eksterne saradnike, stručnjake iz oblasti ekologije za potrebe razvojnih intervencija koje provodi na području MZ Kiseljak (kod Tuzle), kroz projekat „Inkluzivni razvoj zajednice Kiseljak, za unaprijeđenje socijalno ekonomskog aspekta života građana, posebno Roma“. Projekat se provodi uz finansijsku podršku Freudenberg fondacije i Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke.

Kompletan Projektni zadatak za pružanje konsultanskih usluga možete pogledati na linku.

Read more

OKRUGLI STO I NAJAVA NOVOG ZANIMANJA

Instalater fotonaponskih sistema

Ministarstvo ZDK i Industrijska škola Zenica, u saradnji sa Švicarskim Caritasom i Centrom za ekologiju i energiju, organizuju okrugli sto o uvođenju novog zanimanja Instalater fotonaponskih sistema.

Mjesto održavanja:  JUMS Industrijska škola, Bulevar Kralja Tvrtka I 11, Zenica 72000

Datum i vrijeme održavanja:   12.06.2024. (srijeda) od 11.00 – 13.00 sati

Diskusija će obuhvatiti rezultate istraživanja, praktičnu nastavu i saradnju sa…

Read more

INSTALATER FOTONAPONSKIH SISTEMA

Novo zanimanje u industrijskoj školi u Zenici

Prateći trendove i zahtjeve tržišta, u JU Mješovitoj srednjoj industrijskoj školi u Zenici je uvedeno novo trogodišnje zanimanje “INSTALATER FOTONAPONSKIH SISTEMA“. Obzirom da fotonaponski solarni sistemi postaju sve popularniji i traženiji, a da sa druge strane nedostaje educiranih i kvalifikovanih radnika za instaliranje ovih sistema, novo zanimanje nudi dobru perspektivu, jer će pomoći osposobljavanju i zapošljavanju mladih ljudi.

Read more

POZIV NA OKRUGLI STO

Najava novog zanimanja: Instalateri fotonaponskih sistema

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Industrijska škola u Zenici, u saradnji sa Švicarskim Caritasom i Centrom za ekologiju i energiju, pozivaju predstavnike obrazovnih institucija, privrednog sektora, OCD i medija na okrugli sto.

Mjesto održavanja: JUMS Industrijska škola, Bulevar Kralja Tvrtka I 11, Zenica 72000

Datum i vrijeme održavanja: 12.06.2024. (srijeda) od 11.00 – 13.00 sati

Cilj okruglog stola je informiranje javnosti o…

Read more

Caritas Švicarske u partnerstvu sa Centrom za ekologiju i energiju i u saradnji sa Građevinsko    geodetskom školom iz Tuzle organizira šestodnevni trening za zainteresirane osobe koje imaju završenu srednju školu III ili IV stepena složenosti.

Trening će obuhvatiti teoretsku i praktičnu obuku na teme planiranje, montiranje i održavanje fotonaponskih sitema.Sastojat će se od 40 časova i to 14 časova teorijske nastave, 16 časova vježbi i 10…

Read more

Povodom Dana Evrope, Mreža Aarhus centara za Zelenu agendu i zaštitu okoliša (skraćeno AarhusGreenNet) poziva Parlament FBiH da usvoji Zakon o građanskoj inicijativi i zaštiti građana/ki i aktivista/ica na nivou FBiH.

Podsjećamo, sa ciljem kreiranja harmoniziranog okvira za provođenje građanskih inicijativa na nivou FBiH, te u cilju zaštite aktivista/ica i građana/ki (uključuje svakako medije i umjetnike) od pritisaka zastrašivanja prilikom provođenja građanskih inicijativa i aktivističkih aktivnosti,…

Read more

Kategorija: Nabavka opreme za uređenje učionice za provođenje praktične nastave montiranja fotonaponskih sistema

Lokacija: JU MS Industrijska škola u Zenici

Poziv za ponude

Centar za ekologiju i energiju (u daljem tekstu CEE) poziva firme koje se bave prodajom opreme da dostave ponude za nabavku opreme za uređenje učionice za provođenje praktične nastave montiranja fotonaponskih sistema, u skladu sa tehničkim opisom koji se nalazi u…

Read more

Caritas Švicarske u partnerstvu sa Centrom za ekologiju i energiju i u saradnji sa Građevinsko    geodetskom školom iz Tuzle organizira šestodnevni trening za zainteresirane osobe koje koje imaju završenu srednju školu III ili IV stepena složenosti. Trening će obuhvatiti teoretsku i praktičnu obuku na teme planiranje, instaliranje i održavanje fotonaponskih sitema. Sastojat će se od 40 časova i bitće realizran dva vikenda, petak popodne, subotu i nedjelju.

Read more

POZIV NA OKRUGLI STO

POZIV NA OKRUGLI STO

novo zanimanje i obuka na temu: Instaliranje fotonaponskih sistema

Švicarski Caritas i Centar za ekologiju i energiju pozivaju predstavnike obrazovnih institucija, privrednog sektora, zavoda za zapošljavanje, OCD i medija na okrugli sto.

 Mjesto održavanja:  DRAMAR (Slavinovići, Tuzla)

Datum i vrijeme održavanja:   04.04.2024. (četvrtak) od 11.00 – 13.00 sati

Cilj okruglog stola je informiranje javnosti o novinama u obrazovnom…

Read more
Page 1 of 26 123451020...Last page